Så fabriksåterställer/initierar du en PS4-konsol – en omfattande guide

Så fabriksåterställer/initierar du en PS4-konsol – en omfattande guide

December 15, 2023 privacy 0
Att fabriksåterställa en PS4-enhet kan kännas som att ge din trogna spelkamrat en helt ny start, lite som att rensa skrivbordet från gamla kaffefläckar och kexsmulor – plötsligt känns allting fräscht och nytt igen. Men låt oss inte glömma bort de viktiga stegen som krävs för att säkerställa att processen går smidigt.

Innehåll Säkerhetskopiera viktiga data PS4-konsoldata som kan säkerhetskopieras Initiering/fabriksåterställning av PS4-systemet Bekräfta initiering/fabriksåterställning Konfigurera PS4-systemet på nytt Återställning av PS4-konsoldata Tips för att använda din PS4-konsol efter en fabriksåterställning Är fabriksåterställningsstegen för PS4 detsamma som för PS5? Vanliga frågor
Säkerhetskopiera viktiga data

Föreställ dig att du ska flytta från ett hus till ett annat. Du vill inte lämna dina värdefulla saker kvar, eller hur? Detsamma gäller för din PS4-konsol. Innan du påbörjar återställningen bör du se till att säkerhetskopiera din data. För att genomföra en säkerhetskopiering av din data krävs en USB-enhet som är formaterad till FAT32 eller exFAT. Denna enhet bör ha minst dubbelt så stor kapacitet som den fil som ska säkerhetskopieras från PS4-systemet. Om USB-enheten inte har tillräckligt med lagringsutrymme för en fullständig säkerhetskopiering kan du istället välja att exkludera programdata från säkerhetskopieringsprocessen. Välj Trophies på funktionsskärmen, tryck på knappen OPTIONS och välj Synkronisera trophies med PSN. Sätt i USB-enheten i PS4-konsolen. Gå till Inställningar > System > Säkerhetskopiera och återställ. Välj Säkerhetskopiera. Bekräfta vilka data du vill säkerhetskopiera. Det är viktigt att du säkerhetskopierar sparad data för att säkerställa att du inte förlorar någon speldata. Ange namn på säkerhetskopieringsfilen och välj sedan Säkerhetskopiera. Ta ut USB-enheten. Om du aldrig har loggat in på PlayStationNetwork (PSN) kan du endast återställa din sparade data på samma PS4-konsol som du ursprungligen säkerhetskopierade från. För att kunna återställa sparad data på en annan PS4-konsol behöver du först logga in på ditt PSN-konto innan du påbörjar säkerhetskopieringsprocessen. {SHORTCODES.blogRelatedArticles}

PS4-konsoldata som kan säkerhetskopieras

Genom att regelbundet säkerhetskopiera din data kan du skydda dem från förlust. Följande typer av data, som är lagrade på en USB-enhet, kan säkerhetskopieras: Spel och appar Sparade data Skärmbilder och videoklipp Inställningar All användardata på din PS4-konsol, med undantag för trophies, ingår i säkerhetskopierad data. Vid återställning av denna säkerhetskopierade data kommer din PS4-konsol att återställas och all data som sparats på konsolen kommer att raderas. För att återställa data utan att behöva återställa hela konsolen kan du använda dig av utökat USB-lagringsutrymme eller molnlagringstjänster.

Initiering/fabriksåterställning av PS4-systemet

När PS4-systemet initieras återgår systemets inställningar till sina ursprungliga standardvärden. Denna process innebär att all data som sparats i systemets lagringsminne tas bort, och samtliga användare samt deras data raderas från systemet. Välj Inställningar > Initiering > Initiera PS4-systemet Följ anvisningarna på skärmen Den här åtgärden kan inte ångras, så var försiktig så att du inte raderar viktig data av misstag. Raderad data kan inte återställas. Obs! Stäng inte av PS4-systemet under initieringsprocessen eftersom systemet då riskerar att skadas. Data raderas inte från USB-lagringsenheter som är anslutna till ditt PS4-system.

Bekräfta initiering/fabriksåterställning

När du har valt att fortsätta med fabriksåterställningen är det som att trycka på startknappen på en berg-och-dalbana – det finns ingen återvändo. Följ instruktionerna på skärmen noggrant. Kom ihåg att din PS4-konsol kommer att starta om flera gånger under processen.

Konfigurera PS4-systemet på nytt

Efter att återställningen är slutförd är det dags att konfigurera din PS4-konsol på nytt, lite som att flytta tillbaka in i ditt nyrenoverade hem. Du kommer att behöva: Följa instruktionerna: När PS4-systemet startar kommer du att mötas av inställningsskärmen. Det är nu dags att välja språk, ansluta till Wi-Fi och logga in på ditt PSN-konto. Återansluta till internet: Anslut PS4-systemet till internet och logga in på ditt PlayStation Network-konto för att återuppta din spelupplevelse. För en förbättrad och säkrare upplevelse när du använder PS4-systemet online kan du överväga att använda en VPN-tjänst för Playstation.

Återställning av PS4-konsoldata

Nedan följer instruktioner för hur du återställer dina PS4-konsoldata: Gå till Inställningar > System > Säkerhetskopiera och återställ. Sätt i USB-enheten där säkerhetskopian är lagrad i din PS4-konsol. Välj Återställ PS4-systemet. Välj den säkerhetskopieringsfil du vill återställa. Välj Ja för att återställa.

Tips för att använda din PS4-konsol efter en fabriksåterställning

Säkerhetskopiera regelbundet: Efter en fabriksåterställning är det en bra idé att skapa en rutin för regelbunden säkerhetskopiering. Det är lite som att ha en olycksfallsförsäkring; du hoppas att du aldrig kommer att behöva den, men den är bra att ha om olyckan är framme. Håll systemet uppdaterat: Säkerställ att din PS4-enhet alltid använder den senaste systemprogramvaran för att undvika framtida problem. Skydda din PS4-enhet, din digitala identitet och dina data genom att använda dig av en VPN-tjänst.

Är fabriksåterställningsstegen för PS4 detsamma som för PS5?

Stegen för att fabriksåterställa en PS5-konsol skiljer sig något från de steg som måste tas för att återställa en PS4-konsol. Att fabriksåterställa din PS4-enhet kan kännas som ett stort steg, men med hjälp av dessa instruktioner blir processen mycket enklare och mindre skrämmande. Tänk på det som att ge din konsol en andra chans att glänsa och fortsätta att leverera timmar av nöje och spelglädje.

När du återställer din PS4-konsol raderas all data på konsolen permanent. Detta innebär att alla spel, appar, användardata och systeminställningar tas bort. Återställningen går inte att ångra, så det är viktigt att du säkerhetskopierar viktig data innan du påbörjar processen. ), }, { question: ‘Hur återställer jag min PS4-konsol till fabriksinställningarna?’, answer: ( För att återställa din PS4-konsol till fabriksinställningarna går du till Inställningar och väljer Initiering. Här kan du välja Initiera PS4-systemet för att återställa systemet till dess ursprungliga standardinställningar. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen. ), }, { question: ‘Tar fabriksåterställning/initiering av PS4-systemet bort allt?’, answer: ( Ja, en fabriksåterställning tar bort allt på PS4-konsolens hårddisk. Detta inkluderar spel, sparad data, användarprofiler, systeminställningar och i vissa fall systemprogramvaran. Det är därför viktigt att överväga detta som en sista utväg. ), }, { question: ‘Kan man återställa en PS4-konsol om man har glömt lösenordet?’, answer: ( Om du har glömt ditt lösenord går du till Inställningar och sedan Kontohantering från startskärmen. Välj Logga in och tryck på triangelknappen för att få ett e-postmeddelande skickat till det inloggnings-ID (e-postadress) som visas på skärmen. Följ länken i e-postmeddelandet för att återställa ditt lösenord. ), }, ]} />

The post Så fabriksåterställer/initierar du en PS4-konsol – en omfattande guide first appeared on NordVPN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *