NordLynx-protocol – de oplossing voor een snelle en veilige VPN-verbinding

NordLynx-protocol – de oplossing voor een snelle en veilige VPN-verbinding

November 27, 2023 privacy 0
NordLynx is een geavanceerd VPN-protocol dat is ontworpen om razendsnel verbinding met VPN-servers te maken en je online activiteiten privé te houden. Bij NordVPN streven we ernaar onze gebruikers de beste en veiligste technologie te bieden, daarom hebben we NordLynx ontwikkeld. In dit artikel leggen we je precies uit wat het NordLynx-protocol is en welke voordelen het biedt.

Inhoud Wat is NordLynx en hoe werkt het? Voordelen van NordLynx Waarom was we een nieuw protocol nodig? Project NordLynx Hoe hebben we het aangepakt? NordLynx-protocol inschakelen Op desktop Op Android Op iOS NordLynx-protocol uitschakelen ‘Kan de NordLynx-adapter niet bereiken’ foutmelding oplossen NordLynx: de volgende stap in VPN-technologie
Wat is NordLynx en hoe werkt het?

Het NordLynx-protocol is een encryptiesysteem dat je privacy beschermt terwijl je een VPN gebruikt. Het is een proces dat je gebruikersgegevens versleutelt, terwijl deze van en naar de VPN-server reizen, zodat niemand ze onderweg kan onderscheppen en bekijken. NordLynx is op het WireGuard®-protocol gebouwd en heeft twee geweldige eigenschappen. Een daarvan is het vermogen om gebruikers van de NordVPN-app razendsnelle verbindingssnelheden te bieden, zonder concessies op het gebied van veiligheid te doen. Als je je ooit hebt afgevraagd welke internetsnelheid je nodig hebt, en of een VPN je die kan bieden, dan is ons NordLynx-protocol wellicht het antwoord. Omdat het verbinden met VPN-servers een extra stap aan de reis van je gegevens toevoegt, is NordLynx ervoor ontworpen om te zorgen dat je geen merkbare vertraging ervaart. Het protocol garandeert dat je gegevens snel naar de NordVPN-server en terug reizen, waarbij ze beschermd zijn door sterke encryptie terwijl ze worden verplaatst. De tweede grote plus is de eenvoud van het protocol: omdat de NordLynx-code zeer lichtgewicht is in vergelijking met die van oudere VPN-protocollen, is het heel eenvoudig om technische problemen op te lossen en te verbeteren. Dat betekent dat we je continu de beste VPN-dienst kunnen bieden.

Voordelen van NordLynx

Dankzij NordLynx kunnen we een van de snelste VPN’s op de markt aanbieden. Dit VPN-protocol is het beste voor gamen, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over buffering en vertraging. NordLynx wordt ondersteund op meerdere besturingssystemen, waaronder Windows, macOS, Android, iOS en Linux. En vergeet niet dat je met slechts één NordVPN-account zes apparaten kunt beveiligen. De encryptie is betrouwbaar en krachtig dankzij de beveiliging van WireGuard. NordLynx is heel gemakkelijk te gebruiken: het is in de NordVPN-app ingebouwd.

Waarom was er een nieuw protocol nodig?

Het aanbieden van een snelle verbinding met behoud van de beste online beveiliging is een van de grootste uitdagingen voor een VPN-aanbieder. Stel je voor dat er een technologie is die een radicale verandering teweeg kan brengen? De komst van WireGuard, een nieuw VPN-tunnelprotocol, leek de oplossing voor het snelheidsprobleem. WireGuard is modern, extreem snel en heeft een lichtgewicht architectuur. Het maakt gebruik van de modernste cryptografie en wordt ondersteund door academisch onderzoek. Met deze combinatie overtreft het de huidige toonaangevende VPN-protocollen – OpenVPN en IPsec. WireGuard bestaat uit slechts 4000 regels code, waardoor het eenvoudig is om bugs te implementeren, te controleren en te vinden. Ter vergelijking: OpenVPN draait op 400.000 regels code, wat betekent dat WireGuard slechts 1% van de enorme OpenVPN-architectuur inneemt. {‘ ‘} Maar dit is allemaal niet zo geweldig als het klinkt. Het WireGuard-protocol wordt nog steeds intensief ontwikkeld en is verre van perfect. Ja, WireGuard biedt betere verbindingssnelheden, maar het garandeert geen betrouwbare privacy voor gebruikers. Daarom zijn we bij NordVPN gaan brainstormen om onze gebruikers een snellere EN betrouwbaardere VPN-verbinding aan te bieden. En zo ontstond Project NordLynx.

Project NordLynx

WireGuard alleen kan geen volledige privacy garanderen. Waarom niet? Het is niet in staat om dynamisch IP-adressen toe te wijzen aan alle gebruikers die op een server zijn aangesloten. Daarom moet de server een lokale, statische IP-tabel bevatten om te weten waar internetpakketten vandaan komen en naar wie ze teruggestuurd moeten worden. Dat betekent dat de identiteit van de gebruiker op de server moet worden opgeslagen en aan een intern IP-adres moet worden gekoppeld dat door de VPN is toegewezen. Makkelijker gezegd: door het kant-en-klare WireGuard-protocol in onze dienst te implementeren, zouden we de privacy van onze gebruikers in gevaar brengen. En dit zouden we natuurlijk nooit doen. We moesten dus bedenken hoe er onze gebruikers de voordelen van WireGuard kunnen bieden, terwijl we tegelijkertijd betrouwbare privacy kunnen garanderen. {SHORTCODES.blogRelatedArticles}

Hoe hebben we het aangepakt?

We moesten een manier vinden om het WireGuard-protocol te laten werken zonder dat het een risico voor de privacy van onze gebruikers zou vormen. En die hebben we gevonden – we hebben iets ontwikkeld dat een dubbel NAT-systeem (Network Address Translation) wordt genoemd. Dit is de sleutel tot een veilige verbinding. Simpel gezegd: het dubbele NAT-systeem creëert voor elke gebruiker twee lokale netwerkinterfaces. De eerste interface wijst een lokaal IP-adres toe aan alle gebruikers die op een server zijn aangesloten. In tegenstelling tot het originele WireGuard-protocol krijgt elke gebruiker hetzelfde IP-adres. Zodra er een VPN-tunnel tot stand is gebracht, treedt de tweede netwerkinterface met een dynamisch NAT-systeem in werking. Het systeem wijst aan elke tunnel een uniek IP-adres toe. Op deze manier kunnen internetpakketten tussen de gebruiker en de gewenste bestemming reizen zonder dat ze in de war raken. Dankzij het dubbele NAT-systeem kunnen we een veilige NordLynx-verbinding tot stand brengen zonder identificeerbare gegevens op een server op te slaan. Dynamische lokale IP-adressen blijven alleen toegewezen zolang de sessie actief is. Ondertussen gebeurt de gebruikersauthenticatie met behulp van een beveiligde externe database. Dat betekent dat je van fantastische verbindingssnelheden kunt profiteren zonder dat je veiligheid en privacy in gevaar komen.

{‘ ‘} NordLynx-protocol inschakelen

Je kunt NordLynx eenvoudig inschakelen. Volg deze stappen om het NordLynx-protocol op je NordVPN-app te activeren:

Op desktop

    Open je NordVPN-app en zorg ervoor dat je bent ingelogd. Klik op het pictogram ‘Instellingen’ aan de linkerkant van de interface. Klik in het tabblad ‘Algemeen’ op het vervolgkeuzemenu ‘VPN-protocol’. Selecteer NordLynx uit de lijst met beschikbare protocollen.

Op Android

    Open je NordVPN-app en zorg ervoor dat je bent ingelogd. Klik op het pictogram ‘Profiel’ aan de onderkant van het scherm. Klik op ‘Instelllingen’ > ‘Protocol’. Selecteer NordLynx uit de lijst met beschikbare protocollen.

Op iOS

    Open je NordVPN-app en zorg ervoor dat je bent ingelogd. Klik linksonder op het tandwielpictogram. Klik in het tabblad ‘Algemeen’ op het vervolgkeuzemenu ‘VPN-protocol’. Selecteer NordLynx uit de lijst met beschikbare protocollen.

NordVPN voor Linux draait standaard op het OpenVPN-protocol. Volg deze stappen om over te schakelen naar NordLynx: Update je app naar de laatste versie. Installeer WireGuard. Handleidingen voor verschillende distributies zijn beschikbaar in ons Helpcentrum. Open de terminal en voer in:

{` nordvpn set technology NordLynx `}

Om verbinding te maken met de VPN typ je:

{`nordvpn c `}

Nu draait je Linux-app op NordLynx. Je kunt altijd terugschakelen naar OpenVPN door ‘nordvpn set technology OpenVPN’ in te voeren.

NordLynx-protocol uitschakelen

Je kunt NordLynx in een paar seconden uitschakelen. Als je NordLynx al als protocol hebt geselecteerd, open dan je NordVPN-app en volg de stappen uit het vorige gedeelte. Wanneer je bij stap 4 komt, selecteer je een ander standaardprotocol. De volgende keer dat je automatisch verbinding maakt of handmatig een server selecteert, zal je via dit protocol worden verbonden. Als alternatief kun je de optie ‘Automatisch’ of ‘Aanbevolen’ kiezen, die je automatisch met het beste VPN-protocol voor je systeem en gebied verbindt.

‘Kan de NordLynx-adapter niet bereiken’ foutmelding oplossen

In het onwaarschijnlijke geval dat je op een Windows-besturingssysteem de foutmelding ‘Kan NordLynx-adapter niet bereiken’ ziet verschijnen, kan je de volgende stappen doorlopen om het probleem op te lossen.

    Klik met de rechtermuisknop op je startknop en ga naar ‘Apparaatbeheer’ > Netwerkadapters Selecteer ‘NordLynx Tunnel’ en klik op ‘Apparaat verwijderen’. Open vervolgens het Configuratiescherm en ga naar ‘Apps en onderdelen’. Selecteer het NordVPN-netwerk TUN en verwijder het.

Start je apparaat opnieuw op en download vervolgens de nieuwe TUN-stuurprogramma’s voor Windows 10 en 11 of Windows 7 of 8.

NordLynx: de volgende stap in VPN-technologie

We zijn van mening dat NordLynx het potentieel heeft om een game-changer te zijn in de VPN-industrie. Maar om een nog betere service te kunnen bieden, hebben we je feedback nodig. Laat ons weten wat je ervaringen met NordLynx zijn en help ons het internet beter te maken! En als je zelf wilt zien hoe snel NordVPN is, kun je het vandaag nog downloaden van de NordVPN-website met een NordVPN-kortingscode voor de best mogelijke deal! } subtitle={} button={{ href: ‘https://nordvpn.com/pricing/’, text: , }} secondButton={{ href: ‘/nl/what-is-a-vpn/’, text: , }} />

The post NordLynx-protocol – de oplossing voor een snelle en veilige VPN-verbinding first appeared on NordVPN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *