En förutsägelse av de största cybersäkerhetshoten 2024 – enligt hackare

En förutsägelse av de största cybersäkerhetshoten 2024 – enligt hackare

December 4, 2023 privacy 0
Vilka cybersäkerhetshot bör du vara mest orolig för nu när 2024 närmar sig? NordVPN sökte igenom mörka webben för att ta reda på vad hackare planerar för det kommande året. Låt oss ta en titt på vilka hot som förutspås för 2024.

Innehåll Data från forum på mörka webben Prognos för cybersäkerheten 2024 Läckta nakenbilder kommer att trenda på mörka webben AI kommer att hjälpa hackare Antalet amatörhackare kommer att öka Stulna kunddata kommer att bli ännu mer värdefulla Biometrisk autentisering är inte lösningen Så håller du dig säker år 2024
Data från forum på mörka webben

NordVPN:s forskare följer kontinuerligt hur hotbilden på nätet utvecklas. Ju bättre vi kan förutse nya risker, desto bättre kan vi förbereda oss för dem. När NordVPN:s team blickade framåt mot 2024 använde de ett nytt tillvägagångssätt – de undersökte vilka ämnen hackare verkade mest intresserade av och baserade sina förutsägelser på dessa. Uppgifterna i den här artikeln baseras på de diskussioner och kommentarstrådar som observerats i ett av mörka webbens största hackerforum. Genom att spåra de ämnen som mest intresserar cyberbrottslingar kan vi förutspå var de kommer att lägga sitt fokus under de kommande 12 månaderna.

Prognos för cybersäkerheten 2024

Baserat på data som samlats in från ett stort hackerforum på mörka webben har NordVPN:s forskargrupp skapat fem cybersäkerhetsprognoser för 2024.

Läckta nakenbilder kommer att trenda på mörka webben

Forumtrådar med läckta nakenbilder och -videor hörde till de trådar som hade flest kommentarer. Med fler än 1 800 kommentarer var trådar som diskuterade delning och hackning av nakenbilder bland de 20 forumtrådar som fick flest kommentarer, baserat på interaktioner. Diskussionerna kretsade kring spridningen av bilder från OnlyFans, Instagram och andra plattformar för innehållsdelning. Läckorna av nakenbilder har ökat under det senaste decenniet. Eftersom internetanvändare och kändisar i allt högre grad lagrar privata data i molnet har hackare större möjligheter än någonsin att stjäla känsliga bilder från sina offer. Baserat på dessa forumdiskussioner är NordVPN:s forskare övertygade om att sådana brott kommer att fortsätta öka under 2024.

AI kommer att hjälpa hackare

AI-understödd cyberbrottslighet ser ut att explodera 2024 – det är en förutsägelse som stöds av AI-relaterade forumdiskussioner bland hackare. Artificiell intelligens kan hjälpa hackare på många sätt. Till exempel kommer AI sannolikt att användas för att förbättra stavning och grammatik i nätfiskemejl, vilket gör det lättare för hackare att övertyga sina offer om att klicka på skadliga länkar och bilagor. Cyberbrottslingar har redan visat intresse för att använda AI-genererade videor för skadliga ändamål. Deepfake-videor dyker upp på internet, där kändisars ansikten och röster används för att stödja bedrägerier. AI-deepfakes används också allt oftare för att generera explicit bildmaterial med hjälp av verkliga personer i en oroväckande ny form av cyberbrottslighet. 2023 var året då AI slog igenom på nätet i allmänhet, men internetanvändare får förbereda sig på att 2024 blir året då de negativa konsekvenserna av denna snabbt framväxande teknik blir allt tydligare.

Antalet amatörhackare kommer att öka

NordVPN:s forskare bedömer att antalet amatörhackare sannolikt kommer att öka under 2024. Denna förutsägelse baseras på de många foruminläggen på mörka webben från personer som vill lära sig, eller lära andra, hur man utför cyberattacker. Några av de mest aktiva forumtrådarna inkluderade: “Hur man doxar” “Hur man hackar sin väns WhatsApp genom att skicka en enda länk” “Hur man omedelbart knäcker TikTok-konton enkelt” “Wifi-hackingkurs” I takt med att medvetenheten om cybersäkerhetshot ökar växer en ny generation av hackare fram som hoppas kunna tjäna pengar på nätfiske, spridning av skadlig kod och stöld av data.

Stulna kunddata kommer att bli ännu mer värdefulla

Enligt NordVPN:s forskare var cirka 55 % av diskussionstrådarna fokuserade på läckta kunddata. Den stulna informationen inkluderade inloggningsuppgifter till sociala medier, körkort, hemadresser och personliga e-postadresser. Kunddata kan säljas på mörka webben för stora summor pengar och denna trend kommer förmodligen att fortsätta under 2024. Vi kan förvänta oss att data från företagsintrång säljs i stora dataunderlag till cyberbrottslingar, som kan använda denna information för bedrägerier, att kapa konton eller stjäla människors identiteter.

Biometrisk autentisering är inte lösningen

De senaste åren har många cybersäkerhetsanalytiker haft en förhoppning att biometrisk autentisering drastiskt skulle kunna minska riskerna för cyberbrottslighet. Om ditt ansikte eller tumavtryck behövs för att komma åt dina uppgifter, hur kan då någon kringgå säkerhetsåtgärderna utan ditt samtycke? Även om biometri absolut erbjuder användbara nya mekanismer för cybersäkerhetsinfrastruktur och autentiseringsprocesser, så är hackare snabba att lista ut sätt att ta sig runt dessa försvar. Det forum som NordVPN:s forskargrupp granskade innehöll ett populärt inlägg med instruktioner för hur man kringgår selfie-verifiering. Biometrisk autentisering har visserligen en roll att spela i den digitala säkerheten, men det är bättre att se det som en del av en större säkerhetslösning än som en patentlösning. {SHORTCODES.blogRelatedArticles}

Så håller du dig säker år 2024

2024 kommer sannolikt att bli ett farligt år på nätet. Av NordVPN:s forskning på mörka webben att döma så kan vi förvänta oss dataläckor, AI-assisterade nätfiskeattacker och att nya metoder för att kringgå autentisering utvecklas. För att hålla dina data säkra bör du implementera följande säkerhetsrutiner: Håll dina appar och operativsystem uppdaterade. Även om det kan vara frestande att skjuta upp uppdateringar, så kan nedladdningen av dessa programuppdateringar komma till rätta med buggar och svaga punkter i din säkerhet. Om programvaran inte uppdateras regelbundet kan hackare utnyttja problem i koden som inte åtgärdats för att utföra cyberattacker mot din enhet. Använd flerfaktorsautentisering (MFA). Om dina onlinekonton har MFA-funktioner ska du aktivera dem. Med MFA aktiverat måste hackare kringgå flera autentiseringsmetoder för att komma åt dina data. En hackare kanske kan knäcka ditt lösenord eller stjäla din enhet, men de måste sedan tillhandahålla ytterligare identitetsbevis, som en engångs-PIN-kod som skickas till din e-post eller ett biometriskt element. Skydda dig med ett VPN. Ett VPN, eller virtuellt privat nätverk, är ett av de enklaste och mest effektiva sätten att öka din säkerhet på nätet 2024. NordVPN krypterar din internettrafik, skyddar dina data från MITM-attacker (man-in-the-middle) och döljer din IP-adress. Med NordVPN kan du också dra nytta av Threat Protection, en funktion som blockerar annonser och spårare, samt begränsar riskerna med skadlig kod.

The post En förutsägelse av de största cybersäkerhetshoten 2024 – enligt hackare first appeared on NordVPN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *